2016. augusztus 24., szerda

Tűzifa Havanna-telep

Eladó tűzifa Havanna-telep

Eladó tüzifa Havanna-telep környékén központi lerakatunkból házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kuglizva, hasítva, kalodában 06 70 410 7499.
Ha ügyfélszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy rögtön tudja, hogy milyen fát szeretne rendelni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!
 Tüzifa értékesítés Havanna-telep telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tüzifát Havanna-telep területén?

  • Legfőképpen amiatt, mert a nálunk értékesített fa számlával igazolt forrásból származik, a kiszállított mennyiségért felelősséget vállalunk, nyugodtan lemérheti.
  • Megrendelt fáját akár szombaton vagy vasárnap is házhoz szállítjuk.
  • Csak minőségi, tüzelésre alkalmas fát értékesítünk, nem fog bennünk csalódni.
  • Igény szerinti fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), kívánságának megfelelő kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tüzifa, kalodás fa) kínálunk kis- és nagy tételben.
  • Központi telefonszámunk gyakorlatilag a nap 24 órájában hívható (06 70 410 7499), ha éppen nem tudjuk felhívni, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fa mellé árulunk gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha biobrikettet venne, legyen kedves jelezni ezt a központi számunkon, általában kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.
Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, gyakorlati tapasztalatokon alapuló tippjeinket!
tüzifa vásárlási tanácsok

Tüzifa kiszállítás Havanna-telep környékén

A következő kiszereléseket ajánljuk a kedvező árú tüzifa Havanna-telepi kiszállítására:

Ölfa Havanna-telep

Vágás és hasogatás nélkül, költséghatékony formában elérhető tüzelő, ha saját kezűleg aprítja fel a fáját.
méteres tüzifa eladó

Tüzifa kugliban Havanna-telep

A kuglizott fát billenőplatós autóval szállítjuk, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. cserépkályhák, kemencék fűtőteréhez igazodva, 25, 33 vagy 50 cm-es méretűek.
Tüzifa kuglizva Havanna-telep

Kályhakész tüzifa Havanna-telep

Rögtön elégetheti, csak be kell pakolnia a kályhába.
tüzifa hasogatva Havanna-telep

Tüzifa kalodázva Havanna-telep

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tüzifának is hívni, amely szorosan egymás mellé pakolt hasábokat tartalmaz. Mi rendszerint 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban visszük Önnek a fát. Áttekinthetően ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.
 eladó kalodás tüzifa Havanna-telep
 tüzifa kalodázva Havanna-telep
Ha nem várja meg az őszt a fa Havanna-telepi megrendelésével, a fa jól kiszárad, a nedves fa viszont rosszul ég, és csak kormot okoz a kazán számára, erősebb koromképződést okoz a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

Magas fák kivágása 18. kerület: Krisztián Károly +36 70 272 0149

Akác tüzifa Havanna-telep

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.
olcsó akácfa eladó Havanna-telep

Bükk tüzifa Havanna-telep

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.
Bükk tüzifa Havanna-telep

Gyertyán tüzifa Havanna-telep

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tüzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.
olcsó gyertyán tüzifa Havanna-telep

Tölgy tüzifa Havanna-telep

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.
tölgy tüzifa eladó Havanna-telep

Tüzifa árak Havanna-telep

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.
A tüzifa ára a fafajta függvénye (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).
A tüzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárkitől vásárol tüzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:
egyrészt köbméternél sokkal könnyebb ellenőrizni a fa mennyiségét (kiváltképpen kalodás fánál)
másrészt korrektebb az elszámolás, mert nem kell többet fizetnie a nedves fáért
Kiemelt jelentőségű, hogy a tüzifa köbméterre történő beszerzésekor minden körülmények között tisztázza, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről beszél-e az eladó, így kellemetlen meglepetéseket lehet elkerülni. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy normál köbméter megvásárlásakor a kiszállított mennyiség kis híján a fele a másikhoz képest.
A fát Isaszegen lévő telephelyünkről szállítjuk házhoz, a benzin ára fedezi a szállítás költségét, mert nem akarunk Önnek extra költséget okozni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tüzifa kalóriatáblázat

A tüzifa hőértékek fontosak, mert ebből tudjuk meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tüzifa kalóriája függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. Minél régebben vágtak ki egy fát, annál szárazabb, ezért is érdemes idejekorán beszerezni a téli tüzifát.
Gyertyánfa fűtőértéke
2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Jó fűtőértékű fafajta, ajánlott minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Tanácsos minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem könnyű! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb minőségű tüzelő fajta.
Bükk fűtőértéke
2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, érdemes időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért javasolt minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.
Tölgy kalóriája
2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, javasolt idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sokak által szeretett tüzelő.
Akác fűtőértéke
2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sok ügyfelünk által preferált tűzifa.
Nyir, szil, juhar kalória
1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Éger fűtőértéke
1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Fűz, nyár kalória
1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg
Erdeifenyő, vörösfenyő kalória
1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Lucfenyő fűtőértéke
1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Jegenyefenyő kalória
1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg
Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Havanna-telep 1997

Tüzifa kamiontételben

A nagy mennyiségben szállított tüzifa a téli tüzelő rendelésének legjobban megfizethető formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is olcsóbb lehet, mint a kisebb mennyiségben beszerzett fa esetében. A konkrét árak erősen függnek az erdészetek áremelésétől, külföldről beszerzett kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, illetve valamennyire az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakkal kapcsolatos, kimerítő tájékoztatásért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499-es telefonszámon, amelyet az alábbi kép megérintésével azonnal is tárcsázhat érintőképernyős készülékről.
tüzifa kamionnal Havanna-telep
A nagy tételben beszerzett fa házhozszállítása a Havanna-telepre többnyire méteres vagy kalodázott formában történik. 1 kamionra a fa szárazságának függvényében 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a teherautó tengelyterhelésének megfelelően.
A tüzifa tárolása és szárítása
  1. A tüzifa fedett tárolása a hatékony száradás érdekében is kiemelt jelentőségű. Ideálisan betartásra javasoljuk az alább felsorolt ajánlásokat a tüzifa tárolásakor:
  2. Véleményünk szerint az egyik leglényegesebb szempont, hogy a fa kielégítő vékonyságú, max. 15 centis hasábokra legyen aprítva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás megakadályozása végett.
  4. A fa szellőzni tud, amit a faltól 5 cm elhagyásával és pl. raklapra helyezésével lehet megoldani.
  5. Ha kivitelezhető, nyitott térben a legjobb tárolni a fát, ahol átfújja a szél.
  6. A tűzifát tilos lefedni, mert penészesedik, ezáltal romlik a fűtőértéke.
Államilag támogatott tüzifa vásárlása
A szociális tüzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, jóllehet elsőre hangzatosnak tűnik, rejt magában buktatókat is.
Az aktuális tüzifára vonatkozó jogszabály értelmében előirányozhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Ügyfeleink visszajelzéseire alapozva alig hihető, hogy egy kis nyugdíjas meg tudja oldani, hogy pl. negyedmilliót fizessen ki egy összegben a téli tüzifa megrendelésére.
A reszicsökkentett tüzifára az önkormányzatoknak kell pályázniuk, nem feltétlenül jár mindenkinek alanyi jogon, ezért számos ember nem jut hozzá.
Az államilag támogatott tüzifa nem végtelen mennyiségben áll rendelkezésre, mindössze az erdőgazdaságok által kitermelt, és ilyen célra félretett tüzifa kvótát lehet megkapni.
Figyelembe kell venni a szállítási költséget is, mert ez külön költségként merül fel.
Tüzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk
Ha igénybe veszi ezt a lehetőséget, akkor 48 órán belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként mindössze 5 ezer Ft díjat kell fizetnie.
gyors tüzifa szállítás Havanna-telep
Száraz tüzifa gyújtós
A megrendelt fával vagy önállóan is tudjuk kínálni. A gyújtóst általában zsákban értékesítjük.
Begyújtási tanácsaink: többen kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tüzifa begyújtásának tanácsos módja

Rakjon be 2 vastagabb fát a fűtőtérbe.
Rakjon közéjük jól égő, vékony papírt nem túlzottan összegyűrve.
Erre lehet tenni vékony gallyakat vagy az általunk kínált, száraz gyújtóst.
Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, amennyiben elérhető, akkor vékony faanyag (pl. raklap darabok).
Erre jöhetnek a kemény fák, amelyek egy idő után lángra kapnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.
Össze kell tekerni néhány újságpapír lapot, amit meg kell gyújtani, és fokozatosan előrébb kell tolni, hogy elégjen.
A folyamat alatt egy kicsit megmozgathatja a farakást, hogy több levegőt kapjon, és lángra kapjon minden része.
Ha így jár el, akkor könnyen be tud gyújtani. Nedves fával ne próbálkozzon, mert csak idegeskedni fog, és büdöset csinál a házban.
Ha visszaáramlik a füst a kéményből, akkor előfordulhat, hogy a kémény átjárhatósága rossz, nem jó a huzata. Amennyiben kihagy néhány nap fűtést, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ilyenkor vékony rőzsével meleget lehet csinálni, majd könnyebben be lehet gyújtani.
Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt aki megvizsgálja a kéményproblémát.

Megszívlelendő tüzifa vásárlási tanácsok - hogy ne csalódjon!

Ne vegyen tüzifát mázsára, csak köbméterre. Feltétlenül tisztázza, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodázott fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklappal együtt vagy anélkül értendő-e pl. a magassága. Ha valaki mégis ragaszkodik a fa mázsában való elszámolásához, állunk elébe, a tüzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.
Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező forrásból éri meg venni, ugyanis így bármikor megnézheti az árut, az eladó pedig nem fog felszívódni.
A fa árak megállapításánál a mennyiségen kívül szenteljen figyelmet a minőségnek is: a puha fa fűtőértéke messze elmarad a jó minőségű tüzifáétól.
Az égetésnél a fa súlya is lényeges tényező: a könnyebb fafajták hasábjai könnyebben ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.
Mondja el a fakereskedőnek a tüzifa felhasználásának célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha kar vastagságú fát vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.
Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet kedvezőbben vásárolni fát az Bauhausban. Vevőink elmondását figyelembe véve ezeken a helyeken magának a fának az ára drágább, mint máshol szállítással együtt.
Kizárólag keményfával lehet hatékonyan fűteni!
A túlzottan olcsó tüzelőt értékesítő kereskedők, főleg, ha mázsára adják a fát, előfordul, hogy becsapják a vevőt, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a hölgyek és az idősebbek.
A hálós formában árusított fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, mert ilyen esetben gyakorlatilag ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig szépen egymás mellé rakott fahasábokból álló kalodát.
További tájékoztatásért állunk rendelkezésére: 06 70 410 7499.
Eladó tüzifa Havanna-telep területén telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kugliban, kályhakészen, kalodában 06 70 410 7499.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése