2016. augusztus 24., szerda

Eladó tüzifa Pestlőrinc

Eladó tüzifa XVIII. kerület

Eladó tüzifa XVIII. kerület vonzáskörzetében telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kugliban, hasítva, kalodában 06 70 410 7499.
Ha vevőszolgálatunkkal kíván kapcsolatba lépni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!
 Tüzifa értékesítés XVIII. kerület telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tüzifát XVIII. kerület vonzáskörzetében?

  • Először is azért, mert a tőlünk rendelt fa számlával igazolt forrásból származik, a mennyiségért pedig garanciát vállalunk.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak jó minőségű, tüzelésre alkalmas fát árulunk, nyugodt szívvel megbízhat bennünk, tegyen egy próbát.
  • Igény szerinti fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), kívánságának megfelelő kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tüzifa, kalodás fa) kínálunk kis- és nagy tételben.
  • Ügyfélszolgálatunk gyakorlatilag a nap 24 órájában hívható (06 70 410 7499), ha éppen nem tudjuk felhívni, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fa mellé értékesítünk gyújtóst is, amit többnyire hálós kiszerelésben tudunk szállítani a megrendelt tüzifával, extra szállítási költség nélkül.
  • Ha biobrikettet szeretne vásárolni, akkor kérjük, jelezze ezt a központi számunkon, általában kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.
Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, hasznos vásárlási tanácsainkat is!
tüzifa vásárlási tanácsok

Tüzifa kiszállítás XVIII. kerület régiójában

Az alábbi lehetőségeket javasoljuk olcsó tüzifa XVIII. kerületi kiszállítására:

Méteres tüzifa XVIII. kerület

Vágás és hasogatás nélkül, költséghatékony formában elérhető tüzelő, ha saját kezűleg aprítja fel a fáját.
méteres tüzifa eladó

Tüzifa kugliban XVIII. kerület

A kuglizott fát billenőplatós autóval szállítjuk, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. cserépkályhák, kemencék fűtőteréhez igazodva, 25, 33 vagy 50 cm-es méretűek.
Eladó tüzifa kugliban XVIII. kerület

Konyhakész tüzifa XVIII. kerület

Azonnal felhasználható fa, csak be kell pakolnia a kályhába.
tüzifa hasogatva XVIII. kerület

Kalodás fa XVIII. kerület

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tüzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi általában 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Gyorsan ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.
 eladó kalodás tüzifa XVIII. kerület
 tüzifa kalodázva XVIII. kerület
Ha nem várja meg az őszt a fa XVIII. kerületi megrendelésével, a fa jól kiszárad, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kemence számára, erősebb savlerakódást hoz létre a kéményben, akár el is dugíthatja azt.

Akác tüzifa XVIII. kerület

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.
olcsó akácfa eladó XVIII. kerület

Bükk tüzifa XVIII. kerület

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.
Bükk tüzifa XVIII. kerület

Gyertyán tüzifa XVIII. kerület

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tüzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.
olcsó kalodás gyertyánfa XVIII. kerület

Tölgy tüzifa XVIII. kerület

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.
tölgy tüzifa eladó XVIII. kerület

Tüzifa árak XVIII. kerület

Lásd a balra, fent található menüpontot.
A tüzifa ára a fafajta függvénye (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a fa kivágásának idejétől (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).
A tüzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárhonnan vesz tüzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:
egyrészt köbméternél sokkal könnyebb ellenőrizni a fa mennyiségét (főleg kaloda esetén)
másrészt korrektebb az elszámolás, mert nem kell többet fizetnie a nedves fáért
Kiemelt jelentőségű, hogy a tüzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy az erdei köbméterre leadott rendelésnél csaknem kétszer annyi fát kap, mint normál köbméter esetén.
A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a szállítás üzemanyagárban történik, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tüzifa kalóriatáblázat

A tüzifa kalóriaértékek lényegesek, mert ez határozza meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tüzifa hőértéke függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tüzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.
Gyertyán kalória
2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fafajta, javasolt minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Ajánlott minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem könnyű! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legkiemelkedőbb tüzelő fajta.
Bükk fűtőértéke
2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, tanácsos időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért érdemes minél hamarabb felhasogatni. Viszonylag könnyen hasad. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.
Tölgy kalóriája
2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, tanácsos idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sok ügyfelünk által preferált tüzelő.
Akác fűtőértéke
2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sok ügyfelünk által preferált tűzifa.
Nyir, szil, juhar kalória
1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Éger fűtőértéke
1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Fűz, nyár kalória
1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg
Erdeifenyő, vörösfenyő kalória
1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Lucfenyő fűtőértéke
1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Jegenyefenyő kalória
1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg
Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, XVIII. kerület 1997

Tüzifa kamiontételben

A kamionos tételben szállított tüzifa a téli tüzelő megvásárlásának legkedvezőbb formája. Általánosságban elmondható, hogy az ár akár 10-20%-kal is olcsóbb lehet, mint a kisebb mennyiségben beszerzett fa esetében. A konkrét árak erősen függnek a beszállítóktól, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakkal kapcsolatos, kimerítő tájékoztatásért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499-es telefonszámon, amelyet az alábbi kép megérintésével azonnal is tárcsázhat érintőképernyős készülékről.
tüzifa kamionnal XVIII. kerület
A kamion tételben kért fa szállítása legtöbbször rönkfa vagy kalodásan történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda rakható fel a teherautó tengelyterhelésének megfelelően.
A tüzifa tárolása és szárítása
  1. A tüzifa megfelelő tárolása a hatékony szárítás végett is kiemelt jelentőségű. Ideálisan a következő szempontokat kell figyelembe venni a tüzifa tárolásakor:
  2. Véleményünk szerint az egyik leglényegesebb szempont, hogy a fa elegendően vékony, max. 15 centis hasábokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyen van betárazva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa átszellőzik, amit a faltól 5 cm megtartásával és pl. raklapra helyezésével lehet biztosítani.
  5. Ha van rá lehetőség, nyitott részen a legjobb tárolni a fát, ahol átfújja a szél.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert penészesedik, ezáltal romlik a hőértéke.
Államilag támogatott tüzifa vásárlása
A szociális tüzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, jóllehet elsőre hangzatosnak tűnik, rejt magában buktatókat is.
Az aktuális tüzifára vonatkozó rendelet értelmében szabhatnak minimálisan rendelhető mennyiséget. Az eddig hozzánk érkezett információk alapján nehezen elképzelhető, hogy egy kis nyugdíjas megengedheti magának, hogy pl. több százezer forintot fizessen ki egy összegben a téli tüzelő beszerzésére.
A szociális tüzifa támogatásra a helyi polgármesteri hivataloknak kell pályázniuk, nem feltétlenül jár mindenkinek alanyi jogon, ezért számos ember nem jut hozzá.
Az államilag támogatott tüzifa korlátozott mennyiségben vehető igénybe, csupán az erdőgazdaságok által elérhetővé tett, és erre a célra elkülönített keretet lehet vásárolni.
Figyelembe kell venni a szállítási költséget is, mert ez extra költségként jelentkezik.
Tüzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk
Amennyiben úgy dönt, hogy él ezzel a szolgáltatással, akkor 48 órán belül kivisszük a megrendelt fát, a gyorsaságunkért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft felárat kell fizetnie.
gyors tüzifa szállítás XVIII. kerület
Száraz tüzifa gyújtós
A nálunk rendelt fa mellé vagy önállóan is tudjuk biztosítani. A gyújtóst többnyire hálóban értékesítjük.
Begyújtási javaslatunk: többen kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tüzifa begyújtásának ajánlott módja

Helyezzen be 2 vastagabb fát a fűtőtérbe.
Rakjon közéjük nem fényes papírt levegősen.
Erre lehet tenni rőzsét vagy a nálunk elérhető, száraz gyújtóst.
Utána jöhetnek rá a kicsit vastagabb fák, de ha van, akkor puha deszkák (pl. raklap darabok).
Ennek a tetejére kerülhetnek a kemény fák, amelyek egy idő után meggyulladnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.
Csőszerűen össze kell csavarni néhány újságpapír lapot, amelyeket a meggyújtást követően fokozatosan előrébb kell tolni, hogy elégjen.
Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.
Ha betartja a javaslatainkat könnyen be tud gyújtani. Nedves fával ne próbálkozzon, mert csak bosszús lesz, és füst lesz a lakásban.
Ha a kémény visszafüstöl, akkor lehet, hogy a kémény átjárhatósága elégtelen, nincs elég huzat. Amennyiben 1-2 napig nem fűt, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ilyenkor könnyebben égő papírral befűthet, majd megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.
Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt a biztonság kedvéért.

Megszívlelendő tüzifa vásárlási tanácsok - hogy elkerülje a meglepetéseket!

Javasoljuk, hogy a tüzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Minden körülmények között kérdezzen rá, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodás fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Ha mindenképpen kitarta a mázsás elszámolás mellett, állunk elébe, a tüzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.
Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől érdemes venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, az eladó pedig nem fog felszívódni.
A fa árának meghatározásakor a mennyiség mellett fordítson gondot a minőségre is: a puha fa fűtőértéke soha nem lesz olyan jó, mint a száraz keményfáé.
A fűtésnél a fa súlya is mérvadó: a könnyebb fafajták hasábjai könnyebben ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.
Tisztázza a felhasználás célját, helyét: megeshet, hogy jobban jár, ha inkább karfákat vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.
Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet jobb áron vásárolni fát az Praktikerben. Ügyfeleink visszajelzései alapján ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.
Kizárólag keményfával érdemes tüzelni!
A feltűnően olcsó fát kínáló kereskedők, kiváltképpen, ha mázsára adják a fát, megeshet, hogy becsapják a vevőt, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a nők és az idősebbek.
A hálós formában árusított fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, mert ilyen esetben gyakorlatilag ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig szépen egymás mellé rakott fahasábokból álló kalodát.
Részletesebb tudnivalók érdekében állunk rendelkezésére: 06 70 410 7499.
Eladó tüzifa XVIII. kerület vonzáskörzetében telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kugliban, hasítva, kalodázva 06 70 410 7499.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése