2019. szeptember 18., szerda

Akciós tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca kiszállítva lemért mennyiségben

Akciós tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca kiszállítva lemért mennyiségben

Eladó tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca területén központi lerakatunkból házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, hasítva, kalodában 06 70 410 7499.
Ha vevőszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!
 Tűzifa értékesítés XVIII. kerület Abonyfalva utca telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tűzifát XVIII. kerület Abonyfalva utca környékén?

  • Először is azért, mert a tőlünk rendelt fa számlával igazolt helyről érkezett (EKÁER), a kiszállított mennyiségért felelősséget vállalunk, nyugodtan lemérheti.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak minőségi, kemény fát szállítunk, nem fog bennünk csalódni.
  • Kérésének megfelelő fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) szállítunk kis- és nagy tételben.
  • Ügyfélszolgálatunk gyakorlatilag non-stop hívható (06 70 410 7499), ha éppen nem tudjuk felhívni, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fához értékesítünk gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha fabrikettet szeretne vásárolni, legyen kedves jelezni ezt a központi számunkon, általában kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.
Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, hasznos vásárlási tanácsainkat is!
tűzifa vásárlás hogyan

Tűzifa kiszállítás XVIII. kerület Abonyfalva utca területén

Az alábbi lehetőségeket ajánljuk a kedvező árú tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utcai kiszállítására:

Rönkfa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Vágás és hasogatás nélkül, gazdaságos áron elérhető tüzelő, ha saját kezűleg aprítja fel a fáját.
eladó ölfa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Tűzifa kugliban XVIII. kerület Abonyfalva utca

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nincs szükség fáradságos, kézi rakodásra. cserépkályhák, kemencék tűzteréhez méretezve, 25, 33 vagy 50 cm-es méretűek.
Eladó tűzifa kugliban XVIII. kerület Abonyfalva utca

Hasított tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Azonnal felhasználható fa, csak be kell pakolnia a kályhába.
tűzifa hasogatva XVIII. kerület Abonyfalva utca

Tűzifa kalodázva XVIII. kerület Abonyfalva utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi rendszerint 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Gyorsan ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.
 eladó kalodás tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca
 tűzifa kalodázva XVIII. kerület Abonyfalva utca
Ha időben rendel tűzifát XVIII. kerület Abonyfalva utca környékén, akkor a fának lesz ideje kiszáradni, a nedves fa viszont rosszul ég, és csak kormot okoz a kandalló számára, erősebb koromképződést okoz a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

Akácfa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.
olcsó akác tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Bükk tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.
Bükk tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Gyertyán tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.
olcsó kalodás gyertyánfa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Tölgy tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.
száraz tölgy tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca

Tűzifa árak XVIII. kerület Abonyfalva utca

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.
A tűzifa árak függnek a fafajtától (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a fa kivágásának idejétől (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).
A tűzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ezt legfőképpen két tényező indokolja:
egyrészt köbméternél sokkal könnyebb ellenőrizni a megvásárolt és leszállított mennyiséget (főleg kaloda esetén)
másfelől korrektebb az ügylet, mert nem kerül többe az amúgy is silányabb, vizes fa
Fontosnak tartjuk hangsúlyozni még azt is, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről beszél-e az eladó, így kellemetlen meglepetéseket lehet elkerülni. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy az erdei köbméterre leadott rendelésnél csaknem kétszer annyi fát kap, mint normál köbméter esetén.
A fát Isaszegen lévő telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyagárban történik, mert nem akarunk Önnek extra költséget okozni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa hőértékek lényegesek, mert ez határozza meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tűzifa hőértéke függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. Minél régebben vágtak ki egy fát, annál szárazabb, ezért is érdemes idejekorán beszerezni a téli tűzifát.
Gyertyánfa fűtőértéke
2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fafajta, ajánlott minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Érdemes minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem könnyű! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb minőségű tüzelő fajta.
Bükk fűtőértéke
2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, ajánlott időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért tanácsos minél hamarabb felhasogatni. Viszonylag könnyen hasad. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.
Tölgy kalóriája
2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, ajánlott idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sokak által szeretett tüzelő.
Akác fűtőértéke
2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sok ügyfelünk által preferált tűzifa.
Nyir, szil, juhar kalória
1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Éger fűtőértéke
1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Fűz, nyár kalória
1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg
Erdeifenyő, vörösfenyő kalória
1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Lucfenyő fűtőértéke
1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Jegenyefenyő kalória
1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg
Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

Tűzifa kamiontételben

A nagy tételben szállított tűzifa a téli tüzelő beszerzésének leggazdaságosabb formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is alacsonyabb lehet, mint a kis tételben vásárolt fa esetében. A konkrét árak erősen függnek a beszállítóktól, külföldről beszerzett kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakkal kapcsolatos, kimerítő tájékoztatásért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.
tűzifa kamionnal XVIII. kerület Abonyfalva utca
A kamionos tételben kért fa házhozszállítása legtöbbször méteres vagy kalodázott formában történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a teherautó tengelyterhelésének megfelelően.
Tűzifa tárolása
  1. A tűzifa fedett tárolása a gyors száradás érdekében is lényeges. Legjobb esetben betartásra javasoljuk az alább felsorolt ajánlásokat a tűzifa tárolásakor:
  2. Véleményünk szerint az egyik leglényegesebb szempont, hogy a fa elegendően vékony, pl. 10 cm-es darabokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás megakadályozása végett.
  4. A fa tárolása huzatos helyen történik, amit a faltól 5 cm elhagyásával és pl. raklapra helyezésével lehet megoldani.
  5. Ha az adottságok megvannak rá, nyitott részen a legjobb tárolni a fát, ahol átfújja a szél.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert befülled, ezáltal romlik a hőértéke.
Államilag támogatott tűzifa vásárlása
A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, mindamellett, hogy ígéretes dolognak hangzik, nem mindenki tudja igénybe venni.
Az aktuális tűzifára vonatkozó rendelet alapján meghatározhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Tapasztalataink alapján nehezen elképzelhető, hogy egy kis nyugdíjas megengedheti magának, hogy pl. több százezer forintot adjon ki egyszerre a téli fa megvásárlására.
Az államilag támogatott fára a helyi polgármesteri hivataloknak kell pályázniuk, nem érhető el automatikusan, így sokan eleve kimaradhatnak belőle.
A rezsicsökkentett tüzelő korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, csupán az erdőgazdaságok által kitermelt, és ilyen célra félretett tűzifa kvótát lehet megkapni.
Figyelembe kell venni a szállítási költséget is, mert ez plusz költségként merül fel.
Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk
Ha igénybe veszi ezt a lehetőséget, akkor 48 órán belül kivisszük a megrendelt fát, a gyorsaságunkért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft díjat kell fizetnie.
gyors tűzifa szállítás XVIII. kerület Abonyfalva utca
Száraz tűzifa gyújtós
A nálunk rendelt fa mellé vagy külön is tudjuk szállítani. A gyújtóst rendszerint hálóban adjuk.
Begyújtási tapasztalataink: többen kérdezték tőlünk telefonon, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy közben ne legyen tele a lakás füsttel?

Tűzifa begyújtásának javasolt módja

Helyezzen be 2 vastagabb fát a tűztérbe.
Rakjon közéjük nem fényes papírt nem túlzottan összegyűrve.
Erre lehet tenni vékony gallyakat vagy a nálunk elérhető, száraz gyújtóst.
Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, de ha van, akkor puha deszkák (pl. leeső fák).
Ennek a tetejére kerülhetnek a kemény fák, amelyek előbb-utóbb lángra kapnak, ahogy az alatta fekvő rétegek leégnek.
Csőszerűen össze kell csavarni néhány újságpapír lapot, amit meg kell gyújtani, és fokozatosan előrébb kell tolni, hogy elégjen.
A folyamat alatt egy kicsit megmozgathatja a farakást, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.
Útmutatásunkat követve egyszerűen begyújthat. Vizes tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak bosszús lesz, és füst lesz a lakásban.
Ha a kémény visszafüstöl, akkor megeshet, hogy a kémény átjárhatósága rossz, nem huzatol rendesen. Amennyiben 1-2 napig nem fűt, akkor kihűlhet a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ilyenkor vékony rőzsével befűthet, majd könnyebben be lehet gyújtani.
Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt a biztonság kedvéért.

Megszívlelendő tűzifa vásárlási tanácsok - hogy ne csalódjon!

Ne vegyen tűzifát mázsára, csak köbméterre. Feltétlenül tisztázza, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodázott fa esetében kérdezze meg a kaloda belső méretét, és hogy raklappal együtt vagy anélkül értendő-e pl. a magassága. Ha valaki mégis ragaszkodik a fa mázsában való elszámolásához, állunk elébe, a tűzifa mennyiségét méréssel lehet ellenőrizni.
Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől tanácsos venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, és nem egyik napról a másikra eltűnő kereskedővel lesz dolga.
A fa árának megállapításánál a mennyiség mellett szenteljen figyelmet a minőségnek is: a puha fa fűtőértéke messze elmarad a jó minőségű tűzifáétól.
A tüzelésnél a fa tömege is mérvadó: a kisebb tömegű fafajták hasábjai gyorsabban ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.
Tisztázza a felhasználás célját, helyét: megeshet, hogy jobban jár, ha inkább karfákat vásárol, másoknak sokkal megfelelőbb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.
Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet jobb áron vásárolni fát az Praktikerben. Vevőink elmondását figyelembe véve ezeken a helyeken magának a fának az ára drágább, mint máshol szállítással együtt.
Csak keményfával lehet hatékonyan fűteni!
A túlzottan olcsó fát értékesítő kereskedők, kiváltképpen, ha mázsára adják a fát, megtörténhet, hogy becsapják az ügyfelüket, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a nők és az idősebbek.
A háló szövésű zsákban kínált fa sokszor nem ér fel a kalodás fával, mert ilyen esetben gyakorlatilag szórt köbmétert vásárol az ember, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.
További tájékoztatásért bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.
Eladó tűzifa XVIII. kerület Abonyfalva utca környékén központi lerakatunkból kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, hasítva, kalodázva 06 70 410 7499.
, tüzifa akció XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa akác XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa fűtőértéke XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa súlya XVIII. kerület Abaújvár utca, legjobb tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa árak m3 XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa erdei köbméterben eladó XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa értékesítés XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa égéshője XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa fűtőértéke táblázat XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa fajták képekkel XVIII. kerület Abaújvár utca, tűzifa kamion tételben eladó XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa kalóriatáblázat XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa nagy tételben XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa olcsón XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa ömlesztett köbméter XVIII. kerület Abaújvár utca, ömlesztett tüzifa XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa rendelhető nagy tételben XVIII. kerület Abaújvár utca, tüzifa romániából kamionnal XVIII. kerület Abaújvár utca, kalodás tüzifa XVIII. kerület Abaújvár utca, száraz tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca, bükk tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca, tölgy tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca, tűzifa erdőről XVIII. kerület Abaújvár utca, tűzifa erdészettől XVIII. kerület Abaújvár utca, tűzifa számlával XVIII. kerület Abaújvár utca, tűzifa hivatalos forrásból XVIII. kerület Abaújvár utca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése