2019. szeptember 18., szerda

Kályhakészen tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca legolcsóbban igazolt forrásból

Kályhakészen tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca legolcsóbban igazolt forrásból

Kamion tételben tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca övezetében központi lerakatunkból kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, hasítva, kalodában 06 70 410 7499.
Ha ügyfélszolgálatunkkal kíván kapcsolatba lépni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!
 Tűzifa értékesítés XVIII. kerület Abaújvár utca telefonszám

Miért érdemes tőlünk rendelnie tűzifát XVIII. kerület Abaújvár utca területén?

  • Legfőképpen amiatt, mert a tőlünk rendelt fa számlával igazolt helyről érkezett (EKÁER), a kiszállított mennyiségért felelősséget vállalunk, nyugodtan lemérheti.
  • Megrendelt fáját akár szombaton vagy vasárnap is házhoz szállítjuk.
  • Csak minőségi, kemény fát értékesítünk, nyugodt szívvel megbízhat bennünk, tegyen egy próbát.
  • Kérésének megfelelő fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) szállítunk kis- és nagy tételben.
  • Ügyfélszolgálatunk szinte non-stop hívható (06 70 410 7499), ha egyszerre többen hívnak minket, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fához értékesítünk gyújtóst is, amit többnyire hálós kiszerelésben tudunk szállítani a megrendelt tűzifával, extra szállítási költség nélkül.
  • Ha biobrikettet venne, akkor kérjük, jelezze ezt az ügyfélszolgálatunkon, ha lehetőségünk van rá, többnyire ezt is be tudjuk szerezni.
Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, hasznos vásárlási tanácsainkat is!
tűzifa rendelési tippek

Tűzifa házhoz szállítás XVIII. kerület Abaújvár utca vonzáskörzetében

A következő kiszereléseket kínáljuk a kedvező árú tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utcai kiszállítására:

Ölfa XVIII. kerület Abaújvár utca

Vágás és hasogatás nélkül, olcsón elérhető tüzelő, ha saját kezűleg aprítja fel a fáját.
méteres tűzifa eladó

Tűzifa kugliban XVIII. kerület Abaújvár utca

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. cserépkályhák, kemencék fűtőteréhez igazodva, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.
Tűzifa kuglizva XVIII. kerület Abaújvár utca

Konyhakész tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca

Azonnal felhasználható fa, csupán meg kell gyújtania.
tűzifa hasogatva XVIII. kerület Abaújvár utca

Kalodás tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi többnyire 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Áttekinthetően ellenőrizhető mennyiség, az utóbbi időben egyre többen rendelnek fát ilyen formában.
 eladó kalodás tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca
 tűzifa kalodázva XVIII. kerület Abaújvár utca
Ha nem várja meg az őszt a fa XVIII. kerület Abaújvár utcai megrendelésével, a fa jól kiszárad, a nedves fa viszont rosszul ég, és csak kormot okoz a kályha számára, erősebb savlerakódást hoz létre a kéményben, akár el is dugíthatja azt.

Akác tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.
olcsó akác tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca

Bükk tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.
Olcsó bükkfa XVIII. kerület Abaújvár utca

Gyertyán tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.
olcsó kalodás gyertyánfa XVIII. kerület Abaújvár utca

Tölgy tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.
tölgy tűzifa eladó XVIII. kerület Abaújvár utca

Tűzifa árak XVIII. kerület Abaújvár utca

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.
A tűzifa árak függnek a fafajtától (a fa beszerzési árának is függvénye), befolyásolja a szállítási távolság (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).
A tűzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne súly alapján vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:
egyrészt köbméternél egyszerűbb ellenőrizni a fa mennyiségét (főleg kaloda esetén)
másfelől korrektebb az elszámolás, mert nem kerül többe az amúgy is silányabb, vizes fa
Fontosnak tartjuk hangsúlyozni még azt is, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. Ez azért fontos, mert az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy normál köbméter megvásárlásakor a kiszállított mennyiség kis híján a fele a másikhoz képest.
A fát Isaszegen lévő telephelyünkről szállítjuk házhoz, a benzin ára fedezi a szállítás költségét, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa kalóriaértékek lényegesek, mert ebből tudjuk meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tűzifa hőértéke függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tűzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.
Gyertyánfa fűtőértéke
2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fafajta, ajánlott minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Ajánlott minél hamarabb felhasogatni, ami gyertyánnál nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legverhetetlenebb tüzelő fajta.
Bükk fűtőértéke
2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, tanácsos időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért tanácsos minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.
Tölgy kalóriája
2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, ajánlott idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.
Akác fűtőértéke
2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sokak által szeretett tűzifa.
Nyir, szil, juhar kalória
1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Éger fűtőértéke
1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Fűz, nyár kalória
1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg
Erdeifenyő, vörösfenyő kalória
1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Lucfenyő fűtőértéke
1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Jegenyefenyő kalória
1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg
Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

Tűzifa kamiontételben

A nagy tételben szállított tűzifa a téli tüzelő megvásárlásának legolcsóbb formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is olcsóbb lehet, mint a kisebb mennyiségben vásárolt fa esetében. A konkrét árak erősen függnek a beszállítóktól, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakkal kapcsolatos, teljes körű felvilágosításért kattintson a Tűzifa árak menüpontra, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amelyet az alábbi kép megérintésével azonnal is tárcsázhat érintőképernyős készülékről.
tűzifa kamionnal XVIII. kerület Abaújvár utca
A nagy tételben beszerzett fa szállítása az esetek túlnyomó többségében méteres vagy kalodákba rakva történik. 1 kamionra a fa szárazságának függvényében 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a kamion teherbírásától függően.
A tűzifa tárolása és szárítása
  1. A tűzifa fedett tárolása a hatékony száradás érdekében is fontos. Ideálisan betartásra javasoljuk az alább felsorolt ajánlásokat a tűzifa tárolásakor:
  2. Talán a legfontosabb, hogy a fa kielégítő vékonyságú, pl. 10 cm-es darabokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa átszellőzik, amit a faltól egy kis távolság elhagyásával és pl. raklapra helyezésével lehet biztosítani.
  5. Ha megoldható, nyitott térben javallott tárolni a fát, ahol átfújja a szél.
  6. A fát tilos lefedni, mert penészesedik, ezáltal romlik a kalóriája.
Államilag támogatott tűzifa vásárlása
A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek rezsicsökkentett tüzelő lehetőségnek is, jóllehet elsőre hangzatosnak tűnik, sokan nem tudnak élni vele.
Az aktuális tűzifára vonatkozó rendelet értelmében meghatározhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Az eddig hozzánk érkezett információk alapján nehezen elképzelhető, hogy egy kis nyugdíjas rá tudja szánni magát, hogy pl. több százezer forintot fizessen ki egy összegben a téli tüzelő beszerzésére.
A rezsicsökkentett tűzifára a helyi polgármesteri hivataloknak kell pályázniuk, nem érhető el automatikusan, így sokan eleve kimaradhatnak belőle.
Az államilag támogatott tűzifa korlátozott mennyiségben vehető igénybe, csak az erdőgazdaságok által elérhetővé tett, és ilyen célra félretett tűzifa kvótát lehet vásárolni.
Számolni kell a fa házhoz szállítás díjával is, mert ez extra költségként jelentkezik.
Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk
Ha él ezzel a szolgáltatással, akkor 2 napon belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, a gyorsaságunkért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft felárat kell fizetnie.
gyors tűzifa szállítás XVIII. kerület Abaújvár utca
Száraz tűzifa gyújtós
A nálunk rendelt fa mellé vagy külön is tudjuk kínálni. A gyújtóst többnyire zsákban kínáljuk.
Begyújtási tanácsaink: sokan kérdezték tőlünk telefonon, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tűzifa begyújtásának tanácsos módja

Helyezzen be 2 vastagabb fát a tűztérbe.
Rakjon közéjük jól égő, vékony papírt levegősen.
Erre lehet tenni rőzsét vagy a nálunk elérhető, száraz gyújtóst.
Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, de ha van, akkor puha deszkák (pl. leeső fák).
Ennek a tetejére kerülhetnek a kemény fák, amelyek egy idő után meggyulladnak, ahogy az alatta fekvő rétegek leégnek.
Össze kell tekerni egy-két újságpapírt, amelyeket a meggyújtást követően fokozatosan előrébb kell tolni, hogy elégjen.
Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.
Ha így jár el, akkor könnyen be tud gyújtani. Vizes tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak mérgelődés van vele, és füst lesz a lakásban.
Ha visszaáramlik a füst a kéményből, akkor megtörténhet, hogy a kémény átjárhatósága nem megfelelő, nincs elég huzat. Ha 1-2 napig nem fűt, akkor kihűlhet a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ilyenkor vékony rőzsével befűthet, majd könnyebben be lehet gyújtani.
Ha nem jár sikerrel, hívjon kéményseprőt a biztonság kedvéért.

Megszívlelendő tűzifa vásárlási tanácsok - hogy elkerülje a meglepetéseket!

Ne vegyen tűzifát mázsára, csak köbméterre. Minden körülmények között kérdezzen rá, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodázott fa esetében kérdezze meg a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Ha mindenképpen kitarta a mázsás elszámolás mellett, állunk elébe, a tűzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.
Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől éri meg venni, ugyanis így bármikor megnézheti az árut, és nem egyik napról a másikra eltűnő kereskedővel lesz dolga.
A fa árak megállapításánál a mennyiségen kívül fordítson gondot a minőségre is: a puha fa fűtőértéke messze elmarad a jó minőségű tűzifáétól.
A tüzelésnél a fa súlya is lényegs tényező: a könnyebb fafajták hasábjai gyorsabban ellobbannak, csekély hő leadása mellett.
Tisztázza a felhasználás célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha inkább karfákat vásárol, másoknak sokkal megfelelőbb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.
Le kell szögezni, hogy nem lehet kedvezőbben vásárolni fát az Auchanban. Ügyfeleink visszajelzései alapján ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.
Csak keményfával érdemes tüzelni!
A túlzottan olcsó fát értékesítő kereskedők, főleg, ha súlyra árulják a fát, megtörténhet, hogy átverik az ügyfelüket, fő célcsoportjuk a nők és az idősebbek.
A háló szövésű zsákban biztosított fa sokszor nem ér fel a kalodás fával, ilyenkor ugyanis sok esetben szórt köbmétert vásárol az ember, nem pedig szépen egymás mellé rakott fahasábokból álló kalodát.
Részletesebb tudnivalók érdekében bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.
Eladó tűzifa XVIII. kerület Abaújvár utca övezetében központi lerakatunkból házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, hasogatva, kalodázva 06 70 410 7499.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése