2019. szeptember 24., kedd

Gyertyán tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca házhoz szállítással fatelepről

Gyertyán tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca házhoz szállítással fatelepről

Bükk tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca régiójában telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, kályhakészen, kalodázva 06 70 410 7499.
Ha vevőszolgálatunkkal kíván kapcsolatba lépni, vagy rögtön tudja, hogy milyen fát szeretne rendelni, akkor érintőképernyős telefonon érintse meg az alábbi képet!
 Tűzifa értékesítés XVIII. kerület Akácfa utca telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tűzifát XVIII. kerület Akácfa utca vonzáskörzetében?

  • Először is azért, mert a tőlünk rendelt fa számlával igazolt forrásból származik, a mennyiségért pedig garanciát vállalunk.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak jó minőségű, tüzelésre alkalmas fát szállítunk, nem fog bennünk csalódni.
  • Igény szerinti fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) szállítunk kis- és nagy tételben.
  • Ügyfélszolgálatunk gyakorlatilag non-stop hívható (06 70 410 7499), ha éppen nem tudjuk felhívni, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fához árulunk gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha biobrikettet venne, akkor kérjük, jelezze ezt az ügyfélszolgálatunkon, ha lehetőségünk van rá, többnyire ezt is be tudjuk szerezni.
Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, gyakorlati tapasztalatokon alapuló tippjeinket!
tűzifa rendelési tippek

Tűzifa kiszállítás XVIII. kerület Akácfa utca környékén

A következő kiszereléseket kínáljuk olcsó tűzifa XVIII. kerület Akácfa utcai kiszállítására:

Ölfa XVIII. kerület Akácfa utca

Vágás és hasogatás nélkül, gazdaságos áron elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.
eladó ölfa XVIII. kerület Akácfa utca

Tűzifa kugliban XVIII. kerület Akácfa utca

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nincs szükség fáradságos, kézi rakodásra. cserépkályhák, kemencék fűtőteréhez igazodva, 25, 33 vagy 50 cm-es méretűek.
Eladó tűzifa kugliban XVIII. kerület Akácfa utca

Kályhakész tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca

Azonnal felhasználható fa, csupán meg kell gyújtania.
eladó hasított tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca

Tűzifa kalodában XVIII. kerület Akácfa utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi rendszerint 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Jól ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.
 kalodás tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca
Ha nem várja meg az őszt a fa XVIII. kerület Akácfa utcai megrendelésével, akkor a fának lesz ideje kiszáradni, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kazán számára, erősebb koromképződést okoz a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

Akác tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.
eladó akác tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca

Bükk tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.
Olcsó bükkfa XVIII. kerület Akácfa utca

Gyertyán tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.
olcsó kalodás gyertyánfa XVIII. kerület Akácfa utca

Tölgy tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.
száraz tölgy tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca

Tűzifa árak XVIII. kerület Akácfa utca

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.
A tűzifa árak függnek a fafajtától (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).
A tűzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:
egyrészt köbméteres elszámolás esetén egyszerűbb ellenőrizni a megvásárolt és leszállított mennyiséget (kiváltképpen kalodás fánál)
másfelől korrektebb az elszámolás, mert nem kerül többe az amúgy is silányabb, vizes fa
Kiemelt jelentőségű, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor minden körülmények között tisztázza, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről beszél-e az eladó, így kellemetlen meglepetéseket lehet elkerülni. Ez azért fontos, mert az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy normál köbméter megvásárlásakor a kiszállított mennyiség kis híján a fele a másikhoz képest.
A fát Isaszegen lévő telephelyünkről szállítjuk házhoz, a benzin ára fedezi a szállítás költségét, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa hőértékek fontosak, mert ez határozza meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tűzifa hőértéke függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. Minél régebben vágtak ki egy fát, annál szárazabb, ezért is érdemes idejekorán beszerezni a téli tűzifát.
Gyertyán kalória
2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, tanácsos minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Javasolt minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legverhetetlenebb tüzelő fajta.
Bükk fűtőértéke
2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa, ajánlott időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért érdemes minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.
Tölgy kalóriája
2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, ajánlott idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.
Akác fűtőértéke
2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sok ügyfelünk által preferált tűzifa.
Nyir, szil, juhar kalória
1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Éger fűtőértéke
1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Fűz, nyár kalória
1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg
Erdeifenyő, vörösfenyő kalória
1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Lucfenyő fűtőértéke
1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Jegenyefenyő kalória
1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg
Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

Tűzifa kamiontételben

A nagy mennyiségben szállított tűzifa a téli tüzelő rendelésének legjobban megfizethető formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is kedvezőbb lehet, mint a kis tételben vásárolt fa esetében. Az aktuális árak függenek az erdészetek áremelésétől, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakat érintő, teljes körű felvilágosításért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.
tűzifa kamionnal XVIII. kerület Akácfa utca
A nagy tételben kért fa szállítása általában méteres vagy kalodázott formában történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a teherautó tengelyterhelésének megfelelően.
A tűzifa tárolása és szárítása
  1. A tűzifa megfelelő tárolása a gyors száradás érdekében is fontos. Ideálisan az alábbi feltételek teljesülnek a tűzifa tárolásakor:
  2. Talán a legfontosabb, hogy a fa elegendően vékony, pl. 10 cm-es darabokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyen van betárazva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa átszellőzik, amit a faltól 5 cm megtartásával és pl. tartó fára rakodásával lehet biztosítani.
  5. Ha az adottságok megvannak rá, nyitott térben ajánlott tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert befülled, ezáltal romlik a kalóriája.
Államilag támogatott tűzifa vásárlása
A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek rezsicsökkentett tüzelő lehetőségnek is, jóllehet elsőre hangzatosnak tűnik, nem feltétlenül elérhető lehetőség bárki számára.
Az aktuális tűzifára vonatkozó jogszabály szerint meghatározhatnak minimálisan rendelhető mennyiséget. Tapasztalataink alapján nehezen elképzelhető, hogy egy kis nyugdíjas meg tudja oldani, hogy pl. negyedmilliót adjon ki egyszerre a téli fa megvásárlására.
Az államilag támogatott fára a településeknek maguknak kell pályázniuk, nem feltétlenül jár mindenkinek alanyi jogon, így sokan eleve kimaradhatnak belőle.
A szociális rászorultság alapján kérhető fa limitált mennyiségben vehető igénybe, mindössze az erdőgazdaságok által elérhetővé tett, és ilyen célra félretett tűzifa kvótát lehet rendelni.
Figyelembe kell venni a szállítási költséget is, mert ez extra költségként jelentkezik.
Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk
Amennyiben úgy dönt, hogy megrendeli ezt a szolgáltatásunkat, akkor 48 órán belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként mindössze 5 ezer Ft díjat kell fizetnie.
gyors tűzifa szállítás XVIII. kerület Akácfa utca
Száraz tűzifa gyújtós
A megrendelt fával vagy önállóan is tudjuk kínálni. A gyújtóst többnyire hálóban értékesítjük.
Begyújtási javaslatunk: sokan kérdezték tőlünk telefonon, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy közben ne legyen tele a lakás füsttel?

Tűzifa begyújtásának tanácsos módja

Rakjon be 2 vastagabb fát a tűztérbe.
Helyezzen közéjük nem fényes papírt nem túlzottan összegyűrve.
Erre lehet tenni vékony gallyakat vagy a nálunk elérhető, száraz gyújtóst.
Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, de ha van, akkor vékony faanyag (pl. raklap darabok).
Ennek a tetejére kerülhetnek a vastag fák, amelyek egy idő után meggyulladnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.
Csőszerűen össze kell csavarni néhány újságpapír lapot, amit meg kell gyújtani, és egyre beljebb kell tolni, hogy elégjen.
Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.
Ha így jár el, akkor könnyen be tud gyújtani. Vizes tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak bosszús lesz, és büdöset csinál a házban.
Ha a kémény visszafüstöl, akkor előfordulhat, hogy a kémény átjárhatósága rossz, nem jó a huzata. Amennyiben kihagy néhány nap fűtést, akkor kihűlhet a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ebben az esetben vékony rőzsével meleget lehet csinálni, majd megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.
Ha nem boldogul vele, hívjon kéményseprőt a biztonság kedvéért.

Megszívlelendő tűzifa vásárlási tanácsok - hogy elkerülje a meglepetéseket!

Javasoljuk, hogy a tűzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Mindenképpen tisztázza, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodába rakott fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklappal együtt vagy anélkül értendő-e pl. a magassága. Ha valaki mégis ragaszkodik a fa mázsában való elszámolásához, akkor ezt mi is tudjuk biztosítani, a tűzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.
Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől tanácsos venni, ugyanis így bármikor megnézheti az árut, és nem egyik napról a másikra eltűnő kereskedővel lesz dolga.
A fa árainak megállapításánál a mennyiségen kívül ügyeljen a minőségre is: a nedves fa fűtőértéke soha nem lesz olyan jó, mint a száraz keményfáé.
A tüzelésnél a fa tömege is mérvadó: a könnyebb fafajták darabjai gyorsabban ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.
Mondja el a fakereskedőnek a tűzifa felhasználásának célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha kar vastagságú fát vásárol, másoknak sokkal megfelelőbb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.
Le kell szögezni, hogy nem lehet olcsóbban venni fát az Bauhausban. A tapasztalatok szerint ezeken a helyeken gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.
Kizárólag keményfával érdemes tüzelni!
A feltűnően olcsó tüzelőt áruló kereskedők, kiváltképpen, ha súlyra árulják a fát, megtörténhet, hogy becsapják a vevőt, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a hölgyek és a nyugdíjasok.
A hálós formában kínált fa sokszor nem ér fel a kalodás fával, ilyenkor ugyanis sok esetben ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.
Bővebb információért bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.
Eladó tűzifa XVIII. kerület Akácfa utca övezetében telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, kályhakészen, kalodázva 06 70 410 7499.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése