2019. szeptember 22., vasárnap

Akciós tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca kiszállítva lemért mennyiségben

Akciós tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca kiszállítva lemért mennyiségben

Kalodás tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca környékén telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, kályhakészen, kalodázva 06 70 410 7499.
Ha vevőszolgálatunkkal kíván kapcsolatba lépni, vagy rögtön tudja, hogy milyen fát szeretne rendelni, akkor érintőképernyős telefonon érintse meg az alábbi képet!
 Tűzifa értékesítés XVIII. kerület Ady Endre utca telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tűzifát XVIII. kerület Ady Endre utca területén?

  • Legfőképpen amiatt, mert a nálunk értékesített fa számlával igazolt helyről érkezett (EKÁER), a mennyiségért pedig garanciát vállalunk.
  • Megrendelt fáját akár szombaton vagy vasárnap is házhoz szállítjuk.
  • Csak jó minőségű, tüzelésre alkalmas fát értékesítünk, nyugodt szívvel megbízhat bennünk, tegyen egy próbát.
  • Kérésének megfelelő fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) kínálunk kis- és nagy tételben.
  • Központi telefonszámunk szinte bármikor hívható (06 70 410 7499), ha éppen nem tudjuk felhívni, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fa mellé árulunk gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha biobrikettet szeretne vásárolni, akkor kérjük, jelezze ezt az ügyfélszolgálatunkon, általában kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.
Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, hasznos vásárlási tanácsainkat is!
tűzifa rendelési tippek

Tűzifa kiszállítás XVIII. kerület Ady Endre utca területén

A következő kiszereléseket javasoljuk a kedvező árú tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utcai kiszállítására:

Méteres tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca

Vágás és hasogatás nélkül, olcsón elérhető tüzelő, ha saját kezűleg aprítja fel a fáját.
méteres tűzifa eladó

Kuglizott tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nincs szükség fáradságos, kézi rakodásra. Kandallók, kemencék fűtőteréhez igazodva, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.
Eladó tűzifa kugliban XVIII. kerület Ady Endre utca

Kandallókész tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca

Azonnal felhasználható fa, csupán meg kell gyújtania.
tűzifa hasogatva XVIII. kerület Ady Endre utca

Tűzifa kalodában XVIII. kerület Ady Endre utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, amely szorosan egymás mellé pakolt hasábokat tartalmaz. Mi rendszerint 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Jól ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.
 eladó kalodás tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca
 tűzifa kalodázva XVIII. kerület Ady Endre utca
Ha időben rendel tűzifát XVIII. kerület Ady Endre utca környékén, akkor a fának lesz ideje kiszáradni, a nedves fa viszont rosszul ég, és csak kormot okoz a kemence számára, erősebb koromképződést okoz a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

Akác tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.
olcsó akácfa eladó XVIII. kerület Ady Endre utca

Bükk tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.
Bükk tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca

Gyertyán tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.
olcsó kalodás gyertyánfa XVIII. kerület Ady Endre utca

Tölgy tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.
száraz tölgy tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca

Tűzifa árak XVIII. kerület Ady Endre utca

Lásd a balra, fent található menüpontot.
A tűzifa ára a fafajta függvénye (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).
A tűzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne súly alapján vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:
egyrészt köbméternél sokkal könnyebb ellenőrizni a fa mennyiségét (főleg kaloda esetén)
másfelől korrektebb az elszámolás, mert nem kerül többe az amúgy is silányabb, vizes fa
Fontosnak tartjuk hangsúlyozni még azt is, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor minden körülmények között tisztázza, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről beszél-e az eladó, így kellemetlen meglepetéseket lehet elkerülni. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy normál köbméter megvásárlásakor a kiszállított mennyiség kis híján a fele a másikhoz képest.
A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a szállítás üzemanyagárban történik, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa kalóriaértékek lényegesek, mert ebből tudjuk meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tűzifa fűtőértéke függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tűzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.
Gyertyán kalória
2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, érdemes minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Tanácsos minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legverhetetlenebb tüzelő fajta.
Bükk fűtőértéke
2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, érdemes időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért javasolt minél hamarabb felhasogatni. Viszonylag könnyen hasad. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.
Tölgy kalóriája
2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, érdemes idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sok ügyfelünk által preferált tüzelő.
Akác fűtőértéke
2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sokak által szeretett tűzifa.
Nyir, szil, juhar kalória
1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Éger fűtőértéke
1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Fűz, nyár kalória
1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg
Erdeifenyő, vörösfenyő kalória
1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Lucfenyő fűtőértéke
1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Jegenyefenyő kalória
1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg
Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

Tűzifa kamiontételben

A nagy tételben szállított tűzifa a téli tüzelő beszerzésének leggazdaságosabb formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is kedvezőbb lehet, mint a kisebb mennyiségben megrendelt fa esetében. Az aktuális árak nagy mértékben függenek a beszállítóktól, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakkal kapcsolatos, kimerítő tájékoztatásért kattintson a Tűzifa árak menüpontra, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amelyet az alábbi kép megérintésével azonnal is tárcsázhat érintőképernyős készülékről.
tűzifa kamionnal XVIII. kerület Ady Endre utca
A kamion tételben megvásárolt fa házhozszállítása többnyire méteres vagy kalodákba rakva történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a kamion teherbírásától függően.
A tűzifa tárolása és szárítása
  1. A tűzifa megfelelő tárolása a jó száradás érdekében is kiemelt jelentőségű. Legjobb esetben betartásra javasoljuk az alább felsorolt ajánlásokat a tűzifa tárolásakor:
  2. Talán a legfontosabb, hogy a fa elegendően vékony, pl. 10 cm-es darabokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa átszellőzik, amit a faltól egy kis távolság elhagyásával és pl. raklapra helyezésével lehet biztosítani.
  5. Ha van rá lehetőség, nyitott térben érdemes tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert befülled, ezáltal romlik az égetés során leadott hőmennyiség.
Államilag támogatott tűzifa vásárlása
A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek rezsicsökkentett tüzelő lehetőségnek is, mindamellett, hogy ígéretes dolognak hangzik, nem mindenki tudja igénybe venni.
Az aktuális tűzifára vonatkozó jogszabály alapján előirányozhatnak minimálisan rendelhető mennyiséget. Az eddig hozzánk érkezett információk alapján alig hihető, hogy egy kis nyugdíjas megengedheti magának, hogy pl. negyedmilliót fizessen ki egy összegben a téli fa megvásárlására.
Az államilag támogatott fára a településeknek maguknak kell pályázniuk, nem feltétlenül jár mindenkinek alanyi jogon, így sokan eleve kimaradhatnak belőle.
Az államilag támogatott tűzifa nem végtelen mennyiségben áll rendelkezésre, mindössze az erdőgazdaságok által birtokolt, és erre a célra elkülönített keretet lehet megkapni.
Számolni kell a fa házhoz szállítás díjával is, mert ez külön költségként jelentkezik.
Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk
Ha igénybe veszi ezt a lehetőséget, akkor 48 órán belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft felárat kell fizetnie.
gyors tűzifa szállítás XVIII. kerület Ady Endre utca
Száraz tűzifa gyújtós
A nálunk rendelt fa mellé vagy attól függetlenül is tudjuk szállítani. A gyújtóst általában hálóban kínáljuk.
Begyújtási tapasztalataink: sokan kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tűzifa begyújtásának javasolt módja

Helyezzen be 2 vastagabb fát a tűztérbe.
Helyezzen közéjük nem fényes papírt nem túlzottan összegyűrve.
Erre lehet tenni rőzsét vagy a tőlünk megvásárolható, száraz gyújtóst.
Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, amennyiben elérhető, akkor vékony faanyag (pl. maradék zsaluanyag).
Ennek a tetejére kerülhetnek a vastag fák, amelyek előbb-utóbb lángra kapnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.
Össze kell tekerni egy-két újságpapírt, amit meg kell gyújtani, és fokozatosan előrébb kell tolni, hogy elégjen.
A folyamat alatt egy kicsit megmozgathatja a farakást, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.
Ha betartja a javaslatainkat egyszerűen begyújthat. Nedves tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak idegeskedni fog, és büdöset csinál a házban.
Ha visszaáramlik a füst a kéményből, akkor megeshet, hogy a kémény átjárhatósága elégtelen, nem huzatol rendesen. Amennyiben 1-2 napig nem fűt, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ilyenkor könnyebben égő papírral befűthet, és utána könnyebben be lehet gyújtani.
Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt a biztonság kedvéért.

Megszívlelendő tűzifa vásárlási tanácsok - hogy ne csalódjon!

Ne vegyen tűzifát mázsára, csak köbméterre. Feltétlenül tisztázza, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodába rakott fa esetében kérdezze meg a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Amennyiben feltétlenül ragaszkodik a fa súlyra történő megvásárlásához, akkor ezt mi is tudjuk biztosítani, a tűzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.
Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől érdemes venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, és nem egyik napról a másikra eltűnő kereskedővel lesz dolga.
A fa árának meghatározásakor a mennyiségen kívül ügyeljen a minőségre is: a nedves fa fűtőértéke messze elmarad a jó minőségű tűzifáétól.
A fűtésnél a fa súlya is mérvadó: a könnyebb fafajták hasábjai könnyebben ellobbannak, csekély hő leadása mellett.
Mondja el a fakereskedőnek a tűzifa felhasználásának célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha inkább karfákat vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.
Le kell szögezni, hogy nem lehet kedvezőbben venni fát az OBI-ban. Vevőink elmondását figyelembe véve ezeken a helyeken magának a fának az ára drágább, mint máshol szállítással együtt.
Csak keményfával érdemes tüzelni!
A feltűnően olcsó fát áruló kereskedők, főleg, ha súlyra árulják a fát, előfordul, hogy átverik a vásárlót, fő célcsoportjuk a nők és az idősebbek.
A hálós formában árusított fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, ilyenkor ugyanis sok esetben szórt köbmétert vásárol az ember, nem pedig szépen egymás mellé rakott fahasábokból álló kalodát.
Bővebb információért bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.
Eladó tűzifa XVIII. kerület Ady Endre utca övezetében telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, hasítva, kalodában 06 70 410 7499.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése