2019. szeptember 21., szombat

Kályhakészen tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca akciósan számlával

Kályhakészen tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca akciósan számlával

Eladó tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca környékén központi lerakatunkból kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, konyhakész formában, kalodázva 06 70 410 7499.
Ha vevőszolgálatunkkal kíván kapcsolatba lépni, vagy rögtön tudja, hogy milyen fát szeretne rendelni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!
 Tűzifa értékesítés XVIII. kerület Áchim András utca telefonszám

Miért érdemes tőlünk rendelnie tűzifát XVIII. kerület Áchim András utca területén?

  • Először is azért, mert a nálunk értékesített fa számlával igazolt forrásból származik, a kiszállított mennyiségért felelősséget vállalunk, nyugodtan lemérheti.
  • Megrendelt fáját akár szombaton vagy vasárnap is házhoz szállítjuk.
  • Csak jó minőségű, tüzelésre alkalmas fát szállítunk, nem fog bennünk csalódni.
  • Kérésének megfelelő fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) kínálunk kis- és nagy tételben.
  • Központi telefonszámunk szinte non-stop hívható (06 70 410 7499), ha éppen nem tudjuk felhívni, igyekszünk mihamarabb visszahívni Önt!
  • A fa mellé kínálunk gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha biobrikettet venne, legyen kedves jelezni ezt a központi számunkon, ha lehetőségünk van rá, többnyire ezt is be tudjuk szerezni.
Javasoljuk, hogy szívlelje meg az oldal legalján található, gyakorlati tapasztalatokon alapuló tippjeinket!
tűzifa rendelési tippek

Tűzifa házhoz szállítás XVIII. kerület Áchim András utca régiójában

Az alábbi lehetőségeket kínáljuk a kedvező árú tűzifa XVIII. kerület Áchim András utcai kiszállítására:

Méteres tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca

Tűzifa vágás és hasogatás nélkül, gazdaságos áron elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.
méteres tűzifa eladó

Tűzifa kugliban XVIII. kerület Áchim András utca

A kuglizott fát billenőplatós autóval szállítjuk, ahová kéri, nincs szükség fáradságos, kézi rakodásra. cserépkályhák, kemencék fűtőteréhez igazodva, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.
Tűzifa kuglizva XVIII. kerület Áchim András utca

Kályhakész tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca

Rögtön elégetheti, csupán meg kell gyújtania.
kályhakész tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca

Kalodás fa XVIII. kerület Áchim András utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi rendszerint 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Gyorsan ellenőrizhető mennyiség, az utóbbi időben egyre többen rendelnek fát ilyen formában.
 eladó kalodás tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca
 tűzifa kalodázva XVIII. kerület Áchim András utca
Ha nem várja meg az őszt a fa XVIII. kerület Áchim András utcai megrendelésével, a fa jól kiszárad, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kemence számára, erősebb koromképződést okoz a kéményben, akár el is dugíthatja azt.

Akác tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.
olcsó akácfa eladó XVIII. kerület Áchim András utca

Bükk tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.
Bükk tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca

Gyertyán tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.
olcsó gyertyán tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca

Tölgy tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.
tölgy tűzifa eladó XVIII. kerület Áchim András utca

Tűzifa árak XVIII. kerület Áchim András utca

Lásd a balra, fent található menüpontot.
A tűzifa ára a fafajta függvénye (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).
A tűzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárhonnan vesz tűzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ezt legfőképpen két tényező indokolja:
egyrészt köbméternél sokkal könnyebb ellenőrizni a megvásárolt és leszállított mennyiséget (főleg kaloda esetén)
másrészt korrektebb az ügylet, mert nem kerül többe az amúgy is silányabb, vizes fa
Fontosnak tartjuk hangsúlyozni még azt is, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor minden körülmények között tisztázza, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről beszél-e az eladó, így kellemetlen meglepetéseket lehet elkerülni. Ez azért fontos, mert az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy normál köbméter megvásárlásakor a kiszállított mennyiség kis híján a fele a másikhoz képest.
A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a benzin ára fedezi a szállítás költségét, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa hőértékek lényegesek, mert ez határozza meg, hogy az egyes tűzifa fafajták milyen hőmennyiséget tudnak leadni a lakásban. A tűzifa kalóriája leginkább a fa kora, nedvességtartalma és fajtája függvénye. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tűzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.
Gyertyánfa fűtőértéke
2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fafajta, javasolt minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Ajánlott minél hamarabb felhasogatni, ami gyertyánnál nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb minőségű tüzelő fajta.
Bükk fűtőértéke
2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, érdemes időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért javasolt minél hamarabb felhasogatni. Viszonylag könnyen hasad. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.
Tölgy kalóriája
2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, ajánlott idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.
Akác fűtőértéke
2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sokak által szeretett tűzifa.
Nyir, szil, juhar kalória
1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Éger fűtőértéke
1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Fűz, nyár kalória
1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg
Erdeifenyő, vörösfenyő kalória
1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Lucfenyő fűtőértéke
1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Jegenyefenyő kalória
1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg
Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

Tűzifa kamiontételben

A nagy mennyiségben szállított tűzifa a téli tüzelő rendelésének legolcsóbb formája. Általánosságban elmondható, hogy az ár akár 10-20%-kal is olcsóbb lehet, mint a kisebb mennyiségben vásárolt fa esetében. A konkrét árak erősen függnek a beszállítóktól, külföldről beszerzett kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakat érintő, teljes körű felvilágosításért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.
tűzifa kamionnal XVIII. kerület Áchim András utca
A kamionos tételben megrendelt fa szállítása az esetek túlnyomó többségében méteres vagy kalodásan történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda rakható fel a kamion teherbírásától függően.
A tűzifa tárolása és szárítása
  1. A tűzifa megfelelő tárolása a jó szárítás végett is fontos. Ideálisan betartásra javasoljuk az alább felsorolt ajánlásokat a tűzifa tárolásakor:
  2. Talán a legfontosabb, hogy a fa kielégítő vékonyságú, pl. 10 cm-es darabokra legyen aprítva.
  3. A fa fedett helyen van betárazva az ázás megakadályozása végett.
  4. A fa átszellőzik, amit a faltól egy kis távolság megtartásával és pl. raklapra helyezésével lehet megoldani.
  5. Ha megoldható, nyitott térben ajánlott tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert befülled, ezáltal romlik a hőértéke.
Államilag támogatott tűzifa vásárlása
A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, bár első hallásra jól hangzik, rejt magában buktatókat is.
Az aktuális tűzifára vonatkozó jogszabály alapján előirányozhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Az eddig hozzánk érkezett információk alapján nehezen hisszük, hogy egy kis nyugdíjas meg tudja oldani, hogy pl. több százezer forintot fizessen ki egy összegben a téli tűzifa megrendelésére.
A rezsicsökkentett tűzifára a helyi polgármesteri hivataloknak kell pályázniuk, nem érhető el automatikusan, ezért számos ember nem jut hozzá.
Az államilag támogatott tűzifa nem végtelen mennyiségben kérhető, csupán az erdőgazdaságok által birtokolt, és erre a célra elkülönített keretet lehet rendelni.
Számolni kell a fa házhoz szállítás díjával is, mert ez extra költségként jelentkezik.
Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk
Amennyiben úgy dönt, hogy igénybe veszi ezt a lehetőséget, akkor 2 napon belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként mindössze 5 ezer Ft felárat kell fizetnie.
gyors tűzifa szállítás XVIII. kerület Áchim András utca
Száraz tűzifa gyújtós
A nálunk rendelt fa mellé vagy önállóan is tudjuk szállítani. A gyújtóst rendszerint zsákban adjuk.
Begyújtási tapasztalataink: többen kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tűzifa begyújtásának javasolt módja

Helyezzen be 2 vastagabb fát a tűztérbe.
Helyezzen közéjük nem fényes papírt levegősen.
Erre lehet tenni vékony gallyakat vagy a nálunk elérhető, száraz gyújtóst.
Utána jöhetnek rá a kicsit vastagabb fák, amennyiben elérhető, akkor vékony faanyag (pl. leeső fák).
Erre jöhetnek a kemény fák, amelyek előbb-utóbb lángra kapnak, ahogy az alatta fekvő rétegek leégnek.
Csőszerűen össze kell csavarni egy-két újságpapírt, amelyeket a meggyújtást követően egyre beljebb kell tolni, hogy elégjen.
A folyamat alatt egy kicsit megmozgathatja a farakást, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.
Útmutatásunkat követve egyszerűen begyújthat. Nedves tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak mérgelődés van vele, és füst lesz a lakásban.
Ha a kémény visszafüstöl, akkor lehet, hogy a kémény átjárhatósága nem megfelelő, nincs elég huzat. Ha kihagy néhány nap fűtést, akkor kihűlhet a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ebben az esetben könnyebben égő papírral meleget lehet csinálni, majd megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.
Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt aki megvizsgálja a kéményproblémát.

Hasznos tűzifa vásárlási tanácsok - hogy elkerülje a meglepetéseket!

Ne vegyen tűzifát mázsára, csak köbméterre. Feltétlenül tisztázza, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodás fa esetében kérdezze meg a kaloda belső méretét, és hogy raklappal együtt vagy anélkül értendő-e pl. a magassága. Ha valaki mégis ragaszkodik a fa mázsában való elszámolásához, állunk elébe, a tűzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.
Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező forrásból éri meg venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, az eladó pedig nem fog felszívódni.
A fa árainak megállapításánál a mennyiség mellett fordítson gondot a minőségre is: a puha fa fűtőértéke soha nem lesz olyan jó, mint a száraz keményfáé.
A tüzelésnél a fa súlya is számít: a kisebb tömegű fafajták hasábjai gyorsabban ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.
Mondja el a fakereskedőnek a tűzifa felhasználásának célját, helyét: megeshet, hogy jobban jár, ha kar vastagságú fát vásárol, másoknak sokkal megfelelőbb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.
Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet olcsóbban venni fát az Auchanban. Ügyfeleink visszajelzései alapján ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.
Csak keményfával érdemes tüzelni!
A túlzottan olcsó tüzelőt áruló kereskedők, főleg, ha mázsára adják a fát, megeshet, hogy átverik az ügyfelüket, kiemelt célcsoportjuk a hölgyek és az idősebbek.
A háló szövésű zsákban biztosított fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, mert ilyen esetben gyakorlatilag ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.
Részletesebb tudnivalók érdekében állunk rendelkezésére: 06 70 410 7499.
Eladó tűzifa XVIII. kerület Áchim András utca területén telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, konyhakész formában, kalodában 06 70 410 7499.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése