2019. szeptember 28., szombat

Kalodás tűzifa XVIII. kerület Akácos utca kiszállítva erdészettől

Kalodás tűzifa XVIII. kerület Akácos utca kiszállítva erdészettől

Akác tűzifa XVIII. kerület Akácos utca környékén központi lerakatunkból házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, hasogatva, kalodázva 06 70 410 7499.
Ha ügyfélszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy rögtön tudja, hogy milyen fát szeretne rendelni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!
 Tűzifa értékesítés XVIII. kerület Akácos utca telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tűzifát XVIII. kerület Akácos utca területén?

  • Legfőképpen amiatt, mert a tőlünk rendelt fa számlával igazolt forrásból származik, a mennyiségért pedig garanciát vállalunk.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak minőségi, kemény fát értékesítünk, nyugodt szívvel megbízhat bennünk, tegyen egy próbát.
  • Igény szerinti fafajtát (a leggyakrabban rendelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), kívánságának megfelelő kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) szállítunk kis- és nagy tételben.
  • Központi telefonszámunk gyakorlatilag non-stop hívható (06 70 410 7499), ha egyszerre többen hívnak minket, igyekszünk mihamarabb visszahívni Önt!
  • A fához kínálunk gyújtóst is, amit többnyire hálós kiszerelésben tudunk szállítani a megrendelt tűzifával, extra szállítási költség nélkül.
  • Ha biobrikettet szeretne vásárolni, legyen kedves jelezni ezt a központi számunkon, ha lehetőségünk van rá, többnyire ezt is be tudjuk szerezni.
Javasoljuk, hogy szívlelje meg az oldal legalján található, gyakorlati tapasztalatokon alapuló tippjeinket!
tűzifa vásárlás hogyan

Tűzifa házhoz szállítás XVIII. kerület Akácos utca vonzáskörzetében

Az alábbi lehetőségeket kínáljuk a kedvező árú tűzifa XVIII. kerület Akácos utcai kiszállítására:

Méteres tűzifa XVIII. kerület Akácos utca

Vágás és hasogatás nélkül, költséghatékony formában elérhető tüzelő, ha saját kezűleg aprítja fel a fáját.
eladó ölfa XVIII. kerület Akácos utca

Tűzifa kugliban XVIII. kerület Akácos utca

A kuglizott fát billenőplatós autóval szállítjuk, ahová kéri, nincs szükség fáradságos, kézi rakodásra. Kandallók, kazánok fűtőteréhez igazodva, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.
Tűzifa kuglizva XVIII. kerület Akácos utca

Hasított tűzifa XVIII. kerület Akácos utca

Azonnal felhasználható fa, csupán meg kell gyújtania.
tűzifa hasogatva XVIII. kerület Akácos utca

Tűzifa kalodában XVIII. kerület Akácos utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, amely szorosan egymás mellé pakolt hasábokat tartalmaz. Mi többnyire 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Áttekinthetően ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.
 kalodás tűzifa XVIII. kerület Akácos utca
Ha időben rendel tűzifát XVIII. kerület Akácos utca környékén, akkor a fának lesz ideje kiszáradni, a nedves fa viszont rosszul ég, és csak kormot okoz a kemence számára, erősebb savlerakódást hoz létre a kéményben, akár el is dugíthatja azt.

Akácfa XVIII. kerület Akácos utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.
olcsó akác tűzifa XVIII. kerület Akácos utca

Bükk tűzifa XVIII. kerület Akácos utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.
Olcsó bükkfa XVIII. kerület Akácos utca

Gyertyán tűzifa XVIII. kerület Akácos utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.
olcsó kalodás gyertyánfa XVIII. kerület Akácos utca

Tölgy tűzifa XVIII. kerület Akácos utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.
száraz tölgy tűzifa XVIII. kerület Akácos utca

Tűzifa árak XVIII. kerület Akácos utca

Lásd a balra, fent található menüpontot.
A tűzifa ára a fafajta függvénye (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).
A tűzifa árak kapcsán meg kell említenünk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne súly alapján vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:
egyrészt köbméternél egyszerűbb ellenőrizni a megvásárolt és leszállított mennyiséget (főleg kaloda esetén)
másfelől korrektebb az ügylet, mert nem kell többet fizetnie a nedves fáért
Kiemelt jelentőségű, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről beszél-e az eladó, így kellemetlen meglepetéseket lehet elkerülni. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy az erdei köbméterre leadott rendelésnél csaknem kétszer annyi fát kap, mint normál köbméter esetén.
A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a szállítás üzemanyagárban történik, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa hőértékek lényegesek, mert ebből tudjuk meg, hogy az egyes tűzifa fafajták milyen hőmennyiséget tudnak leadni a lakásban. A tűzifa hőértéke függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. Minél régebben vágtak ki egy fát, annál szárazabb, ezért is érdemes idejekorán beszerezni a téli tűzifát.
Gyertyán kalória
2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, érdemes minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Érdemes minél hamarabb felhasogatni, ami gyertyánnál nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legkiemelkedőbb tüzelő fajta.
Bükk fűtőértéke
2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, javasolt időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért javasolt minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.
Tölgy kalóriája
2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, érdemes idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sokak által szeretett tüzelő.
Akác fűtőértéke
2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sokak által szeretett tűzifa.
Nyir, szil, juhar kalória
1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Éger fűtőértéke
1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg
Fűz, nyár kalória
1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg
Erdeifenyő, vörösfenyő kalória
1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Lucfenyő fűtőértéke
1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg
Jegenyefenyő kalória
1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg
Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

Tűzifa kamiontételben

A nagy mennyiségben szállított tűzifa a téli tüzelő megvásárlásának legolcsóbb formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is olcsóbb lehet, mint a kisebb mennyiségben megrendelt fa esetében. Az aktuális árak nagy mértékben függenek az erdészetek áremelésétől, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakkal kapcsolatos, kimerítő tájékoztatásért kattintson a Tűzifa árak menüpontra, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amelyet az alábbi kép megérintésével azonnal is tárcsázhat érintőképernyős készülékről.
tűzifa kamionnal XVIII. kerület Akácos utca
A kamion tételben megrendelt fa házhozszállítása az esetek túlnyomó többségében méteres vagy kalodázott formában történik. 1 kamionra a fa szárazságának függvényében 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a kamion teherbírásától függően.
A tűzifa tárolása és szárítása
  1. A tűzifa megfelelő tárolása a jó száradás érdekében is kiemelt jelentőségű. Legjobb esetben az alábbi feltételek teljesülnek a tűzifa tárolásakor:
  2. Talán a legfontosabb, hogy a fa elegendően vékony, max. 15 centis hasábokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyen van betárazva az ázás megakadályozása végett.
  4. A fa szellőzni tud, amit a faltól 5 cm elhagyásával és pl. raklapra helyezésével lehet megoldani.
  5. Ha az adottságok megvannak rá, nyitott részen javallott tárolni a fát, ahol átfújja a szél.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert befülled, ezáltal romlik a kalóriája.
A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek rezsicsökkentett tüzelő lehetőségnek is, bár első hallásra jól hangzik, rejt magában buktatókat is.
Az aktuális tűzifára vonatkozó jogszabály szerint szabhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Ügyfeleink visszajelzéseire alapozva nehezen hisszük, hogy egy kis nyugdíjas meg tudja oldani, hogy pl. negyedmilliót adjon ki egyszerre a téli tűzifa megrendelésére.
Az államilag támogatott fára a településeknek maguknak kell pályázniuk, nem érhető el automatikusan, ezért számos ember nem jut hozzá.
A szociális rászorultság alapján kérhető fa korlátozott mennyiségben vehető igénybe, csak az erdőgazdaságok által elérhetővé tett, és erre a célra elkülönített keretet lehet rendelni.
Figyelembe kell venni a szállítási költséget is, mert ez extra költségként jelentkezik.
Ha igénybe veszi ezt a lehetőséget, akkor 2 napon belül kivisszük a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft díjat kell fizetnie.
gyors tűzifa szállítás XVIII. kerület Akácos utca
Száraz tűzifa gyújtós
A nálunk rendelt fa mellé vagy attól függetlenül is tudjuk biztosítani. A gyújtóst rendszerint hálóban kínáljuk.
Begyújtási tanácsaink: többen kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy közben ne legyen tele a lakás füsttel?

Tűzifa begyújtásának ajánlott módja

Rakjon be 2 vastagabb fát a tűztérbe.
Rakjon közéjük jól égő, vékony papírt levegősen.
Erre lehet tenni rőzsét vagy a tőlünk megvásárolható, száraz gyújtóst.
Utána jöhetnek rá a kicsit vastagabb fák, amennyiben elérhető, akkor vékony faanyag (pl. maradék zsaluanyag).
Ennek a tetejére kerülhetnek a kemény fák, amelyek előbb-utóbb meggyulladnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.
Csőszerűen össze kell csavarni néhány újságpapír lapot, amelyeket a meggyújtást követően fokozatosan előrébb kell tolni, hogy elégjen.
Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.
Ha betartja a javaslatainkat egyszerűen begyújthat. Nedves tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak mérgelődés van vele, és büdöset csinál a házban.
Ha visszaáramlik a füst a kéményből, akkor megtörténhet, hogy a kémény átjárhatósága elégtelen, nem jó a huzata. Ha 1-2 napig nem fűt, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ebben az esetben vékony rőzsével befűthet, és utána megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.
Ha nem boldogul vele, hívjon kéményseprőt aki megvizsgálja a kéményproblémát.

Megszívlelendő tűzifa vásárlási tanácsok - hogy ne csalódjon!

Javasoljuk, hogy a tűzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Mindenképpen kérdezzen rá, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodázott fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Ha valaki mégis ragaszkodik a fa mázsában való elszámolásához, akkor ezt mi is tudjuk biztosítani, a tűzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.
Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől érdemes venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, az eladó pedig nem fog felszívódni.
A fa árainak megállapításánál a mennyiségen kívül fordítson gondot a minőségre is: a nedves fa fűtőértéke messze elmarad a jó minőségű tűzifáétól.
A tüzelésnél a fa súlya is mérvadó: a kisebb tömegű fafajták darabjai gyorsabban ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.
Mondja el a fakereskedőnek a tűzifa felhasználásának célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha inkább karfákat vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.
Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet kedvezőbben venni fát az Auchanban. Vevőink elmondását figyelembe véve ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.
Csak keményfával érdemes tüzelni!
A feltűnően olcsó tüzelőt kínáló kereskedők, kiváltképpen, ha súlyra árulják a fát, megeshet, hogy becsapják a vevőt, kiemelt célcsoportjuk a hölgyek és a nyugdíjasok.
A háló szövésű zsákban árusított fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, mert ilyen esetben gyakorlatilag ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig szépen egymás mellé rakott fahasábokból álló kalodát.
Bővebb információért bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.
Eladó tűzifa XVIII. kerület Akácos utca területén központi lerakatunkból kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, kályhakészen, kalodában 06 70 410 7499.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése